Caves :: Пещерите в България :: Информация за Тангъръчка дупка

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Тангъръчка дупка

Снимки: 7

Страници: Предишна 1 2

 
Добавете своя снимка за Тангъръчка дупка
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Парталев - нерегистриран02.10.05
Ей нямате умора
Престанете поне в този сайт да пишете глупости. Първо 90 градуса са си чист отвес, второ дупчето се прави цялото с 40м въже и трето долу газ няма - копали сме за продължение поне 5 часа и никой не е имал проблеми. Тесняци и етажи, ако не сте си ги направили сами. също няма. Ако спрете да влизате пияни по дупките няма да имате проблеми с реалността в пещерите.
Ps:Такова нещо като естествено закрепване също няма. Зорлен ще ме накарате да пусна всичките 52 снимки от дупчето за да видят хората какви простотии ръсите.

ip: 82.103.117.*

Група Д4 - З. Кирило - нерегистриран16.07.05
Поправка
Препоръчвам за долен отвес да се използва 40 м въже. Входът е тесен с естествено закрепване. Разширява се надолу и настрани.

ip: 84.54.183.*

Група Д4 - Д. Динев - нерегистриран10.07.05
За пещерата
Пещерата е с два отвеса - 2 въжета по 20 м. След първият отвес се слиза в суха зала без образувания. Тавана е обитаван от прилепи, чиято миризма се усеща още на входа на пещерата. Скалите са ронливи, при проникването има опасност от падащи камъни. Вторият отвес е наклонен. 80-90° наклон покрит с прилепно гуано води към втория етаж на пещерата, който е значително по-влажен - тясна зала с образувания.
!!! Внимание: Вторият етеж на пещерата не е проветрив. При гниенето на гуаното, което пада долу от колониите прилепи, живеещи в първата зала се отделя въглероден двуокис. Последният е по-тежък от кислорода и го измества. Поради тази причина количеството на кислорода в долната зала е намалено, затруднява се дишането, увеличава се сърцебиенето, усеща се силна умора!

ip: 84.54.182.*

Добавете каквото искате, но моля ви - спазвайте добър тон! Ако обичате, ползвайте кирилица!
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 3 милисекунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.