Caves :: Пещерите в България :: Информация за Голямата Митровска

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Голямата Митровска

БФСп N: 3430
Населено място: с.Митровци, общ. Чипровци, Монтанска област
Обща дължина: 69
Денивелация: 9
Дълбочина минус: 0
Изкачване плюс: 9
О П И С А Н И Е
Сайтът вече действа на принципа на отворена енциклопедия. Всеки от вас може да добави описания след регистрация.

Моля, регистрирайте се.

1 описание от потребител на сайта

sqnkata - ivan ivanov 26.04.2010

Тази пещера има и описание, останало от стария сайт, но то не е достъпно за вас.

Снимки: 5

Страници: 1
Митровци
Митровци
Скалния рид с пещерите
Входа над шосето
Входа горе в скалите

 
Добавете своя снимка за Голямата Митровска
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Sqnkata - нерегистриран24.04.11
Как да стигнеш?
Виж чрез Google Earth или Google Maps

ip: 178.254.232.*

Теменужка - нерегистриран24.04.11
въпрос
Може ли някой да ми каже как се стига да с.Белимел,Монтанско?

ip: 213.231.140.*

dzver12.07.05
Извинявам се, не критикувам нищо, нямам и бледа идея кой участва в "комисията" и каква дейност развива, само видях съобщение за локалната база "Pesteri".

Просто виждам желанието, с което сте правили всичките карти и описания и сега - участвате тук. Енергията ви е достатъчна за да съществува доста пълна информационна база.

Според мен когато информацията е публична и достъпна, това създава "синергия" - програмните и информационни грешки се виждат и отстраняват бързо, а всеки си казва каквото има да каже.

Това с "локална база" е АБСОЛЮТНО невъзможно да се постигне, дори зад нея да стои цялото официално пещерно движение. Друг момент - този сайт имаше "първа" версия за не повече от 2 дни, а отстраняването на грешки и доработките отне седмици (и Хинко продължава да измисля нови неща, дето трябва да се оправят, макар и за щастие - по-рядко).

Ако системата имаше 1 потребител, особено по-слаб с компютрите, този процес никога не би завършил.

ip: 83.148.67.*

К. Стоичков. - нерегистриран12.07.05
По темата.
Многоуважаеми DZVER. Похвално е това което се прави. Въпреки, че съм член на въпросната тъй критикувана от вас комисия мисля, че и аз съм допринесъл с нещо да се оправят някои каши. Проблемът е, че до сега който не е решел, той не е направил някаква база данни за пещерите и въпреки това "салата е пълна". На мен много ми допада вашата база данни но например Иво Тачев е дал своя база данни с която хората от комисията не успяхме да се оравим на Здравеца да я пълни. Просто в момента нещата са извън контрол и ни трябва време да се пооправят. Действаме в правилната посока и скоро ще има резултати. Аз лично скоро ще пусна карти при вас но те ще са в приличен вид. A-cad версии и векторизирани стари карти а не сканирани пауси. С уважение Константин Стоичков ПК "Хеликтит" София.

ip: 82.146.26.*

dzver11.07.05
Мисля че с вас вършим също много полезна работа в тази посока ... и докато "комисията по информатика" още не е показала нещо на света, това тук се вижда от всички.

От всички пещери, с описание са 1072, с gps - 402, със снимки - 74, а с карта - 255 (повечето карти предполагам са качени от Мария Златкова)

http://caves.4at.info/index.php?stats=1

ip: 194.12.240.*

К. Стоичков. - нерегистриран11.07.05
Не е правилно да не се предават карти.
Ясно е, че картите не се стопанисват както трябва и картотеката е разграден двор. Друг е въпросът и с множеството лични архиви най известните са на СПК "Академик". Мисля, че не е правилно да не се предават карти защото докато те стоят по личните архиви други ще прекартират до припадък. Няма смисъл от това. Комисията по имформатика вече работи в тази насока. Някои хора обаче всячески пречат да се направи цялостна ревизия на картотеката.

ip: 82.146.26.*

Мария Златкова11.07.05
Защо не предавам вече карти на пещери в БФСП
От 20 до 26.09.1982г. имаше Реп.експедиция в района на с.Белимел, на която участвах.Още първия ден ни изпратиха да картираме Голямата и Малката Митровски пещери. В групата бяхме:Лидка от "Искър",Мишо от Михайловград,Георги от Варна и аз от СПК"Академик".Картирахме Голямата Митровска, като правихме и измерване на температури на въздуха, събирахме и пещерна фауна.Малката Митровска ни се видя много малка и не я картирахме.Още същата вечер си предадохме картата и описанието на ръководството на експедицията.
Както се вижда от страницата на пещерата от нашата карта вече няма и следа. Чудя се защо изобщо са ни пращали да я картираме, когато тя отдавна е била картирана от П.Трантеев? Или това е пак поредната "загубена" карта в БФПД? Явно 1990г. пещерата не е имала никаква карта в Главната картотека и се е наложило Венци да я прави отново! И всичкия този труд заради лошото стопанисване на Картотеката! И за съжаление това не е единичен случай,а много пещери се прекартират по пет и повече пъти, например тези от Г.Черепиш, при с.Карлуково и др.
Тази е една от причините да не предавам вече(от 95г.)карти на пещери в БФСП!

ip: 83.148.73.*

Добавете каквото искате, но моля ви - спазвайте добър тон! Ако обичате, ползвайте кирилица!
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 3 милисекунди, изпълнени 7 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.