Caves :: Пещерите в България :: Информация за Приказна

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Приказна

Снимки: 117

Страници: Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 23 24 Следваща
царквата
сахара
сахара
зала приказна

 
Добавете своя снимка за Приказна
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Деян Николов - нерегистриран28.03.12
приказна
Дядо ми е един от ЯМБОЛСКИТЕ пещерняци открили икартографирали тази пещера .При една от сбирките на старите пещерняци благодарение ИНДЖАТА посетихме и влязохме в ПРИКАЗНА . За първи път влязох в пещера беше страхотно преживяване . Бях гледал филм чернобял и ням на ямболския клуб при разработването на пешерата но когато влязох в нея тя беше толкова красива и се замислих , че с право е заслужила името си ПРИКАЗНА , ако имате възможност посетете я но моля ви не я рушете . Същата година с баша ми посетихме и дяволското гърло и там беше хубаво но не толкова красиво както в ПРИКАЗНА .Може би защото вече имах база за сравнение . МОЛЯ ВИ ПАЗЕТЕ ТАЗИ ПЕЩЕРА ЗА ДА БЪДЕ ВИДЯНА ОТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ВИ В ТОЗИ ПРИКАЗЕН ВИД !!!!!!!!!!

ip: 109.160.100.*

love twilight - нерегистриран03.08.09
приказка
преди два дни ходих там по къси гащи и суичер много беше хубаво.видях кости на пещерна мечка . който не е ходил препоръчвам му да отиде ;)

ip: 85.118.193.*

mitaka - нерегистриран21.07.09
teapa debelite ogroziavap kartinata mahaite se be tapaci aspone nesam debel i igraia v cska c grupa

ip: 91.139.164.*

даскала-котел - нерегистриран10.02.07
приказна
елате, я вище но не рушете че, почти нищо не е същото

ip: 84.54.139.*

Коцето - нерегистриран28.11.06
За Градешнишката
Любител на пещери от ТД "Еделвайс" съм. За срамотиите, ходил съм само до входа на легендарната Рушова пещера. Скоро мисля да поправя пропуснатото и да я разгледам внимателно.
В сайта на софийски клуб наскоро прочетох пътепис за излет към тоя край, написан явно от човек, който кара курса. Наред с възхитата от пещерата, бе споменато, че водачът съвестно обяснявал за тополките и как се образуват - нещо като "интензивен и постоянен капеж на едно място". А авторът написал, че останал с впечатление, че тополките са образувания, които служат да се катерят пещерняци и да се правят на маймуни за снимка.
Имаше и фотографии - тоз и оня се накачулили на триметров сталагмит с основа десетина сантиметра. Тополката по външен вид (кал) изглеждаше редовно ползвана за целта от посетители.
Ще се разбързам да го видя докле не е бастисан, белким се позадържи още малко това крехко нещо.
Поздрави.

ip: 195.96.252.*

danailspeleo28.11.06
относно градешница
Не вярванм хора,които правят такива невероятни снимки да чупат. Това с инициалите е присъщо на всички не казвам обаче, че е хубаво. Дори и аз когато прохождах по пещери си бях надраснал инициялите в Духлата. Да върху глината в частите след Кита известни, като Трите хикса. Това не ми попречи обаче 9 години по-късно да хода да ги замажа. По принцип не е хубаво да ти се натрапва човешкото присъствие в пещерния свят. Ако иска някой да гледа драсканици и боклуци съвсем успешно може да го прави и в някой градски подлез.

ip: 88.203.254.*

шибуми - нерегистриран28.11.06
относно градешница
точно на дъното на едно от разклоненията в градешнишката пещера имаше начупени образования ,но най много ме порази това че видях и инициялите на д4 надраскани до тях ,ха сега кажи какво да си мисли човек за тия...лошо,много лошо...

ip: 212.25.59.*

инджата - нерегистриран18.01.06
сахара в приказна
Мога да кажа с гордост че знам как е изглеждала сахара в началото.Всичко е било посипано с много фин варовик като пясак и блести като посипан с диаманти.за които не знае сахара е голямата зала след входа.в пещерата има много кости от пещерни мечки но много малко хора знаем каде са те.Сигурно е за добро.карта на пещерата имаха пещерняците от пловдив.Приказна е спортна дупка и аз винаги когато мога ходя да се поокалям и да се порадвам на образуванията.

ip: 83.228.68.*

djerona 12.11.2005 - нерегистриран12.11.05
prikazna
MOLIA ZA OTCENKA NA RISKA V PRIKAZNA OT PROPADANE.

ip: 83.228.68.*

Emo - нерегистриран02.10.05
za mechia gaz
otvesa sled mechia gaz ima li nesto interesno na danoto mu? Kolko e
dalbok?

ip: 82.146.28.*

Група Д4 - Д. Динев - нерегистриран07.08.05
Дълбочина на пещерата
Ако някой има по-точна информация или карта на пещерата нека да бъде така добър да ги сподели. Според това, което съм виждал в пещерата, тя би трябвало да е доста по дълбока.

ip: 84.54.182.*

Добавете каквото искате, но моля ви - спазвайте добър тон! Ако обичате, ползвайте кирилица!
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 4 милисекунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.