Caves :: Пещерите в България :: Информация за Падалото

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Падалото

Снимки: 44

Страници: Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща

 
Добавете своя снимка за Падалото
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Радо - нерегистриран24.11.07
За Падалото от автора на снимките
Искам да разбера от някой който знае за името на тази пещера.От моето село Междене викат на пещерата Точилата , а тук се пише Падалото.Същевременно в саита има информация за пещерата Извора в съштата местност която е дълга 4000м.За Падалото пише че е 1400м.За една и съща пещтера ли става вапрос или за савсем различни?Сложих снимките заради това че става на вапрос за една и същта пещера като описаната по горе.Чувал съм че водите от езерото в с.Здравковец се оттичат през тази пещера , но езерото е на около 4-5км. от там.Такаче ако някой знае нещо да пише тук на сайта.

ip: 213.91.200.*

Джу - нерегистриран30.11.05
допълнение
С кола може да се стигне до ВЕЦа. Тук е малко проблемно дали ще те пуснат да влезеш вътре, но ако се примолиш малко -става. Ако идваш от тази страна е проблем преминаването на реката, тъй като дупката се намира от другата страна. По принцип може да се мине по бетонен бент, обаче е опасно. Адски е хлъзгаво, а в средата на реката течението е достатъчно силно за да те катурне. При пълноводие водата тук стига до над коляно и минаването е невъзможно. Аз лично съм минавал реката с лодка.
Колкото до дупката, то вътре може да се мине и без лодка. По водната галерия има набити доста клинове, на които е вързан сезал. Той е направен като парапет и ако му се доверите можете да оставите лодката. Хубаво е да се носи едно прусече към 5 метра тъй като в сухите части срещу течението вдясно има една класичка която си заслужава вързването. Всъщност първо се качваш вдясно над реката и се попада в малка зала. От нея класичката е горе вляво.

ip: 217.9.225.*

Добавете каквото искате, но моля ви - спазвайте добър тон! Ако обичате, ползвайте кирилица!
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 3 милисекунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.