Caves :: Пещерите в България :: Информация за Джоганица

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Джоганица

БФСп N: 0285
Населено място: с.Мелница, общ. Елхово, Ямболска област
Обща дължина: 14
Денивелация: 10
Дълбочина минус: -10
Изкачване плюс: 0
О П И С А Н И Е
Сайтът вече действа на принципа на отворена енциклопедия. Всеки от вас може да добави описания след регистрация.

Моля, регистрирайте се.

Тази пещера има и описание, останало от стария сайт, но то не е достъпно за вас.


 
Добавете своя снимка за Джоганица
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Petar Dinchev26.02.11
Сухата дупка
Сухата дупка няма нищо общо с КЕСЕДЖИЙКА

ip: 85.130.16.*

sqnkata25.02.11
До Петър за Сухата
Сухата дупка фигурира в сайта със заглавно има "Кеседжийца",№0284,но ти понеже не си се регистрирал(а трябва и права) не можеш да го видиш това в профила на пещерата.

ip: 178.254.232.*

Петър Динчев - нерегистриран24.02.11
Бучилото
Бучилото- Дрънчи дупка. Явно не си от този край. Използвал си топографската руска карта издадена - Пловдив. Пещера Джуганица НЯМА. крайно време е да се разбере. Имаше едно време една пещера в месността Джебеджий точно в каменната кариера. Казвам ИМАШЕ , защото през 1962 -1965 година кариерата беше действаща и военните я вздревиха. В нея пещера съм влизал до 15- 20 метър. Пещери "Пеньов бент" няма. Има две прокопани шахти от 1963 - 1965 година със цел геоложко проучване за направа на язовир. Интересно защо никой не казва нищо за "Сухата дупка", която се намира над параклиса в месността "Манастирчето".

ip: 85.130.15.*

sqnkata26.01.11
Интересно
Аз пък знам за пещера на име "Бучилото" която се намира в землището на с.Мелница,но пък нея е няма в сайта,някой знае ли нещо за нея? а за Джоганица може и да има разминаване в имената има много такива пещери които местните си ги знаят по друг начин а не с тея имена от сайта.Най вече по селата като питаш за пещера ако не е толко известна с име ще ти отговорят:Има една там, Дупката и викаме :)(или Пропадналото) ама тая дупка си има номер и име,а те си я знаят като дупката.Който знае нещо за тази пещера Бучилото нека пише,намира се някаде до м.Борсушка яма отвъд реката.

ip: 89.215.252.*

sqnkata26.01.11
Не Бързайте!
Значи не бързайте толко с премахването защото вие местните твърдите че сте сигурни че такава пещера няма,но може да се окаже че има а вие да не знаете за нея сега може би ще ме опроваргае някой ще рече (нема пещера каде да не я знам в Мелница) :)До колкото съм запознат пещерата е пропастна пак повтарям пропастна и е само -11м, с течение на годините може да се е самозагубила смисъл зарината,затисната.Може и нейният враг човекът да е спомогнал за несъществуването и като копане,гърмене с взрив от иманяри да кажем.Та от цялата история никой не може 100% да твърди че няма такава пещера.Човек на име Кунчо Кунев от "Кабиле" Ямбол през 1968г. е картирал именно тази пещера по повода на логиката значи има такава пещера.Но според мен пак казвам това е само една -11м. пропаст,колкото един кладенец може всичко да е станало,може и още да си е скътана някаде из къра на село Мелница.
Може би някой пещерняк от този край знае най-добре!

Успех,Иван

ip: 89.215.252.*

Петър Динчев - нерегистриран25.01.11
Крайно време е. някой да премахне невярната информация

ip: 85.130.15.*

mikisa - нерегистриран22.04.09
Може и да има, но да я знаем под друго име . Имам следното предложение , нека някой местен историк най на края да вземе да напише историята на нашето село ,като спомене посоките на света и разните му там места със старите селски наименования .Сигурен съм , че има такъв човек и ако прочете тези мои редове ще се замисли и ще направи нужното,не трябва да се забравя историята... а още по малко тази на РОДНИЯ МИЛ БАЩИНСКИ КРАЙ...

ip: 87.121.76.*

Христо Христов - нерегистриран07.04.06
Джоганица
Няма такава пещера в землището на с. Мелница

ip: 83.228.68.*

Добавете каквото искате, но моля ви - спазвайте добър тон! Ако обичате, ползвайте кирилица!
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 3 милисекунди, изпълнени 6 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.