Caves :: Пещерите в България :: Информация за Цаконска пещ

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Цаконска пещ

БФСп N: 5708

Обратно в заглавната страница на Цаконска пещ

карта на пещерата

Автор: evtik
16.02.2009
Картата е правена 2008 година.
Мащаб: 1:500
Клуб: Спелеоклуб Мездра

Снимки: 66

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 14 Следваща
карта на пещерата
Пресни натеци
"Предисторически" графити
"Предисторически" графити
Луковици

 
Добавете своя снимка за Цаконска пещ
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

ivotachev13.03.09
До скорошна среща!
Ще се радвам да се видим на живо и да се запознаем. Дейността, която описвате, е точно това, което според мен би трябвало да върши всеки пещерен клуб в близките си райони. А отдавна си говорим със Здравеца и се глася да се запозная по-обстойно и в работна обстановка с пещерите близо до Мездра, та ще е хубаво, ако замислим нещо съвместно. Пък и навремето като клубове бяхме адаши, ама после направиха имената на юридическите лица в регистъра да са уникални за цялата страна.
До скоро!

ip: 93.152.152.*

evtik12.03.09
Господин Тачев,
аз също не си поставям за цел да се конфронтирам или да споря с Вас. Именно защото няма единен сайт /официален имам предвид/ където да има всички пещери в България с техните описания ,карти, снимки, координати и т.н. се получава така, че тази информация е разпръсната, всеки претендира за някакви права и съответно за липсата на такова за други сайтове и хора и т.н. Когато говорих с Хинко и исках да ми даде парола за достъп за да кача снимките и координати на новата пещера която засега е записана само и единствено в сайта на г-н Николов като Пещерата край Мездра, той започна да ми обяснява, как "частния му сайт" не е лабум за разхождащи се туристи и т.н и т.н глупости. Той също така да се каже е взел карти, описания и т.н на пещерите от федерацията и смятам че без никакво право си присвоята правото да е съдник кой има право да гледа тези карти и описания и кой не. Затова беше и моята реакция на вашите думи, които наистина приех в тази насока, която описах по-горе.Аз наистина съм отскоро в тази дейност, нямам никакви претенции за авторство, права и т.н.Искрените ми намерения са само да могат всички хора -било обикновени любители на природата и пещерното богаство на страната, било квалифицирани и с опит пещерняци, въобще всички хора да могат да се запознаят с тези красоти. Защото не всеки който се възхищава на тези пещери може и има подготовка сам да ги види. Всякак помагам според възможностите си развитието на сайтовете, самото опознаване на пещерите и всичко свързано с тази дейност. Помогнах да бъдем допуснати до Цаконсаката пещера която и в момента е с ограничен достъп и да бъде картирана. Искам всички пещери в Мездранския и Романски район да ги преходим отново, да заснема входовете им, да снема GPS координатите им, а компетентните хора от клуба в Мездра по проникване в пещери и в картирането им да преценят дали се налага поправка на вече направените карти, тъй като те са предимно от по 20-30 години.Нещо което казва и г-н Николов. Затова е и моята реакция за браненето на "собствеността" върху карти,снимки и т.н. Нека всеки който е качил снимки, карти ,информация да се радва, че с нещо помага за изучаването на пещерите, а не да пази за лично ползване или на отделен клуб тази информация. Разбира се това са моите разсъждения и ако се вземат решения по тези въпроси, валидни за всички аз ще се съобразя. Но да не ставам прекалено досаден, надявам се на 21 този месец да се видим и запознаем и тогава ще си поговорим. Повярвайте, че с най добри чувства и намерения съм както към вас така и към дейността ви и не съм имал никакви намерения да "крада" вашата или на други колеги дейност.

ip: 213.145.105.*

ivotachev12.03.09
Не знам с какво предизвиках такава реакция
Аз само попитах, наистина ме интересува. Мисля, че сайтът е затова и всеки може да задава въпроси - примери бол и всякакви, за много от пещерите и от няколко години вече. Отговор така и не получих, а вместо това дълги словесни обвинения и квалификации от непознат колега. Учуден съм, защото в двата ми коментара към тази и на Пещта карти всъщност няма никакъв коментар и вероятно бъркате с чужди коментари, за да си вадите каквито и да било изводи за менторство и т.н.
Хвала за приноса за тази карта и за изследването на пещерата!
Познавам авторите и на двете карти, ще ги попитам тях, не е проблем.
Доколкото мога да схвана, наричате "хинковщина" нещо, което се казва "Правилник за поддържане и ползване на ГКП" (съкратено) на БФСп и, понеже сте член на клуб в БФСп, би трябвало да имате понятие за това и какво пише в него. За този сайт тези правила не важат, но засега се спазва подобно поведение, за да не го поставяме в уязвима ситуация относно авторски права и евентуално предявяване на претенции, което би било пагубно за сайта - а предполагам, че всички ние - потребителите му - държим да го има. А изразът "клубът притежава карта" не ми е ясен, но няма значение.

ip: 93.152.152.*

evtik11.03.09
относно коментарите на Иво Тачев
Г-н Тачев,
отново си позволявате да бъдете съдник и да коментирате нещо за което съм абсалютно сигурен, че нямате достатъчно информация. Попитайте хората които знаят повече за реализирането на тази карта коква е моята заслуга и на клуба в мездра и тогава си позволявайте да бъдете някакъв ментор. Тази карта се е реализирала и появила благодарение на моите усилия, клуба в Мездра я притежава и най-малкото Вие имате право да питате защо съм я качил на този сайт. Прости Хинковщината Ви никак не ми харесва макар и да не се познавам с Вас.

ip: 213.145.105.*

ivotachev11.03.09
Съгласие на автора?
Дали има съгласие на авторите (гл. картировачи) за публикуване на тази карта?
Засега спазваме джентълменската практика карти и друга документация за пещерите да се публикуват тук само от авторите им или ако съответните материали са вече публикувани другаде.

ip: 94.26.21.*

Коментар към снимката. Моля ползвайте кирилица.
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 4 милисекунди, изпълнени 6 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.