Caves :: Пещерите в България :: Информация за Кирковата дупка

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Кирковата дупка

БФСп N: 4094
Населено място: с.Каснаково, общ. Димитровград, Хасковска област
Обща дължина: 42
Денивелация: 23
Дълбочина минус: -23
Изкачване плюс: 0
О П И С А Н И Е
Сайтът вече действа на принципа на отворена енциклопедия. Всеки от вас може да добави описания след регистрация.

Моля, регистрирайте се.

Снимки: 2

Страници: 1
Вход
Вход

 
Добавете своя снимка за Кирковата дупка
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Agarvaen - нерегистриран25.11.11
Не е затрупана
Разходих се специално до пещерата. Там си е, не е затрупана.

ip: 77.85.174.*

ЕЛЕНА - нерегистриран16.07.09
киркова дупка с.Каснаково
МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ - ГОВОРЯ КАТО МЕЧТАТЕЛ.СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ДАВАМ МНЕНИЕ ПО ТЕМИ, КОИТО НЕ СА МИ СПЕЦИАЛНОСТ.
СПЕЦИАЛНИ ИЗВИНЕНИЯ КЪМ Г-Н danailspeleo

ip: 87.126.112.*

danailspeleo01.07.09
елена - нерегистриран
Не госпожо! Геологията е точна наука. Споменаваните от вас пещери са образувани в различен вид скали. Тази край с.Минерални бани е вулканска пещера с малка дължина и е проучена лично от зам-председателя на Пещерната федерация към ДАМС. Относно Кирковата дупка пещерата е естествено карстово образувание и завършва доколкото си спомням с непреодолими теснотии.

ip: 212.43.57.*

елена - нерегистриран01.07.09
КИРКОВА ДУПКА
ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ПРОУЧВАНИЯ НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА "ПЕЩЕРА", ВЪПРЕКИ ГЕОЛОЖКИТЕ "ПРЕДПОСТАВКИ" АЗ ЛИЧНО НЕ СЪМ УБЕДЕНА, ЧЕ ВСИЧКО Е ИЗСЛЕДВАНО И ЧЕ НЕ Е ИЗКУСТВЕНА "ПЕЩЕРА" ( ДАЖЕ И ДА НЯМА ДРУГ ВХОД). КАЖЕТЕ АКО ЗНАЕТЕ ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА ПОСЛЕДНО Е ИЗСЛЕДВАНА И ДАЛИ ПРОУЧВАЩИТЕ СА СТИГНАЛИ ДО КРАЯ. АЗ ЛИЧНО НЕ СЪМ ВЛИЗАЛА, НО БАЩА МИ Е СЛИЗАЛ КАТО МЛАД И ПО НЕГОВИТЕ ДУМИ СЕ РАЗБИРА, ЧЕ НЕ Е "ПРИРОДНО ТВОРЕНИЕ". А И САМО ПО СЕБЕ СИ НАЛИЧИЕТО НА ОЩЕ ДВЕ "ПЕЩЕРИ": В С.КЛОКОТНИЦА И С.МИНЕРАЛНИ БАНИ ГОВОРИ, ЧЕ "ИМА НЕЩО ГНИЛО". НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ЛОГИЧНО.

ip: 77.85.175.*

danailspeleo02.06.09
киркова дупка с.Каснаково
Няма такова нещо! Пещерата е проучена и изследвана от пещерняци и прилежно документирана. Когато се пишат ЛЕГЕНДИ от сорта пещерата има вход тук, а излиза някъде си трябва преди всичко да се гледат геоложките предпоставки за това, видовете скали в които се образуват пещери и много други неща. Не е задължително щом е пещера да има 2 или повече входа. В огромна част от случаите пещерите имат по един вход. Ако наистина пещерата е затрупана с инертен матерял от близка кариера, моля подайте сигнал на danailspeleo@abv.bg с подробна информация, аз ще предвижа въпроса и ако има нарушаване на цялоста на пещерата и посегателства върху нея ще направа всичко възможно нарушителите да бъдат санкционирани.

ip: 212.43.57.*

елена - нерегистриран02.06.09
киркова дупка с.Каснаково
г-н Стоянов,
Вие кого сте влизал в дупката ( имам предвид коя година )и от къде знаете, че прехода е 20 метра. Не мислите ли, че е възможно това да е подземен тунел, който свързва с.Каснаково, Асеновата крепост в с.Клокотница и Минерални бани ( защото в Мин.бани има също такава дупка и крепост).

ip: 77.85.172.*

inranxan - нерегистриран22.02.09
kirkovata dupka
moje li njakoi da me zavede do tam
izvinete me za latinecata no njamam kirilica po texn.pri4ini
inranxan@abv.bg

ip: 84.238.211.*

Светлозар Стоянов - нерегистриран19.02.09
Киркова дупка и извора на нимфите
Самата дупка отвора е тесен и слизането наподобява като в кладенец, одгоре при входа има малка купчина с пясък който говори че самата дупка е била засипана. Аз когато влезнах тя беше затрупана но прехода вътре е около 20 метра първо отвесно и хоризонтално. Месните хора казват че там е бил хванат Теодор Комнин от Цар Иван Асен 2 заедно със семейството си, когато е била и самата битка 1230 г. март месец.А за самата дупка казват че преди да бъде засипана можело да се излезе чак до Асенова крепост до с. Клокотница на която проверих че има точно върху калето 5 пласта бетон уж за да строят паметник на Георги Димитров. До самата дупка от другия край на хълма има кариера и предимно е опасно тъй като исползват взривове.И наистина до дупката си заслужава човек да отиде и да не подмине и самия извор на Нимфите. Разполужението на извора наподобява амфитеатър. Самия извор има идва от една напукана скала която е обработена под формата на свод и има изчукани по неч имена на работниците направили свода. От извора има изчукани канали които доставят вода до две басеинчета които се е слизало по стъпала.

ip: 212.122.167.*

ЕЛЕНА - нерегистриран30.01.08
КИРКОВА ДУПКА
КИРКОВА ДУПКА СЕ НАМИРА В ПОКРАЙНИНИТЕ НА С.КАСНАКОВО В БЛИЗОСТ ДО "ИЗВОРА НА НИМФИТЕ", НО ВЕЧЕ Е ПОЧТИ ЗАТРУПАНА И ДОРИ ХОРА, КОИТО Я ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРА, ТРУДНО СЕ ОРИЕНТИРАТ. НЕКА КМЕТСВОТО ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ /ИМАМ ПРЕДВИД НЯКОЯ ДРУГА ИНСТИТУЦИЯ, ЗАНИМАВАЩА СЕ С ПОДОБНИ/ ПОЛОЖАТ МАЛКО УСИЛИЯ , ЗА ДА НЕ СЕ ИЗГУБИ ТОВА БОГАТСТВО. ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО ЗА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ!!!!!!!!

ip: 87.126.113.*

Добавете каквото искате, но моля ви - спазвайте добър тон! Ако обичате, ползвайте кирилица!
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 3 милисекунди, изпълнени 7 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.