Caves :: Пещерите в България :: Информация за Билярдна пещера

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Списък пещери | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Билярдна пещера

БФСп N: 2444
Населено място: с.Шарани, общ. Габрово, Габровска област
Обща дължина: 58
Денивелация: 9
Дълбочина минус: -3
Изкачване плюс: 6
О П И С А Н И Е
Сайтът вече действа на принципа на отворена енциклопедия. Всеки от вас може да добави описания след регистрация.

Моля, регистрирайте се.


 
Добавете своя снимка за Билярдна пещера
 

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

danailspeleo23.06.10
За картата
Може да я поискате от Българската Федерация по спелеология.

ip: 212.43.57.*

Хиси Пещерняка - нерегистриран23.06.10
Пещерите
Ей пак сам аз.От както сам написал последния коментар сме влизали в пещерата вече два пъти.Първия май беше пролетта и тогава помня,че водата беше по-вече,а и бях само с един приятел и нещо ни дошубя да влезем стояхме само на входа...А миналата седмица бяхме пак, но тоя път бяхме трима и с по-качествени фенери,и влязохме в първата малка заличка от левия вход,и тоя път забелязах че точно там има едно малко пресъхнало тунелче, което водеше на някаде, но за мен беше леко тясно,а и тримата бяхме със сандали,такаче краката ни станаха на камък :D
Не сме ходили по-нататък,а моя приятел влезе в десния вход и каза че няма много на каде да се ходи там.Тоя път целия таван бе покрит с комари!!!Видяхме и два черни паяка до входа,кадето още има някъква светлина от отвън.
Последно само да питам от каде мога да намеря карта на тази пещера,че не ми трябва само на мен,а и вуйчо икаше да я разгледа(той поне има по-вече опит от нас,а и е алпинист)???

ip: 95.43.30.*

danailspeleo11.03.10
Хиси Пещерняка - нерегистриран
Най-вероятно не е Билярдната пещера а се нарича Пещерите и е дълга над 100 метра. На картата пропаст не видях, но пролетно време водата в пещерата е доста висока и е опасно. Това с минаването с дъска над пропастта не го правете. Въобще влизането на необучени хора по пещери е доста опасно начинание. Тези пещери са картографирани. Ако ви се ходи по пещери по-добре първо изкарайте курс за пещерняци. В Дряново, Велико Търново, Лясковец и Габрово има пещерни клубове които провеждат курсове.

ip: 212.43.57.*

Хиси Пещерняка - нерегистриран11.03.10
Билярдната пещера или тая която си мисля че е :D
Аха аз май се сещам коя може да е...
Значи като се продължи от северния край на Габрово-там където се намира водопречиствателната станция и има един голям висок мост,нали???
От него се продължава по течението и се стига до една разрушена стара станция за произвеждане на ток и малко след нея почти на нивото на Янтра има пештера с нисък вход.А вътре има до колкото си спомням два входа като аз съм влизал само в левия.Самите те са много ниски и вътре тече вода.Влизал съм с вуйчо който е собственик на едно от местата по-нагоре на хълмовете над самата пещера.Единия път влязохме през деня и оставихме мама да ни чака пред входа и да се притеснява за нас :D:D:D.Тогава много исках да вляза,но понеже бяхме боси за да не си мокрим маратонките и много бързо ми се прииска да излизаме :D.Втория път бяхме влязли през нощта,но нямаше разлика.На втория път на входа имаше един ЧЕРЕН САЛАМАНДЪР във водата!!!Но и двата пъти стигахме до една "пропаст" и понеже беше заобиколена с камани не можеше да се прескочи...Преди нея имаше едно място без вода и там имаше следи от бодуши върху ситен пясък което значи че не сме били единствените които са влизали в нея...Помня че имаше и едно много гадно място с дълбока вода и мини водопад-1метър можеби и за да се качим над него и да продължим трябваше да се покатерим на стената одстрани която беше много хлъзгава...Втория път вуйчо си бе взел камерата и засне пътя до пропаста и обратно...Сега искам пролетната ваканция да караме с колелета до там с едни приятели и евентуално да картотекираме част от нея и да преминем тая пропаст някак си можеби ако вземем някаква дъска и да я ползваме за мост :D...Цяла седмица съм разглеждал Google Earth и сам правил карта на маршрута до там а днес си нямерих водонепромокаемата раница но ще отидем чак на Пролет като се постопли малко...
Дано информацията ми е била полезна

ip: 95.43.14.*

сардъмов05.12.08
за Билярдна пещера
Интерисува ме къде по точно се намира тази пещера край Габрово защото аз случайно намерих една в този район но незная дале е тя ? Тази която намерих е почти на нивото на река Янтра .

ip: 213.91.131.*

Добавете каквото искате, но моля ви - спазвайте добър тон! Ако обичате, ползвайте кирилица!
Тема:
Автор:

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 4 милисекунди, изпълнени 6 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.