Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

dzver - Моровица24.05.05
Интересно какво ли има след пропастта...

Ходихме там днес. Пещерата има "туристическа" част, стига групата да не тръгне да си прави експерименти по разни изкачвания или да не се завре в пропастта. Има неколкократно лесни възможности да се мине на евентуален горен етаж. Основният е галерия, пълна със срутени камъни, завършващи с някакви тесняци или преминаване към други етажи, трудни за нашата групичка.

Вътре беше изключително прашно и доста неприятно. "Туристическата" част е около 30 минути разходка, не повече от 500 метра сума на галериите, но доста големи. Близкият Гложенски манастир предлага вкусни кебапчета и прекрасна гледка, а на 20-тина километра е и Съева дупка, която е малка, но прекрасна.

Въпреки че е записана в Гложене, изходен пункт за пещерата е Ябланица и село Малък извор? (или май беше голям) и не се минава през Гложене за манастира, отбивката е преди това по пътя за този извор. Намира се на около 50 минути от Гложенския манастир по добре маркирана пътека.

ip: 83.148.67.*

dzver - Младеновата пещера06.05.05
За името на пещерата
Вероятно се нарича така, защото се е намирала в имота на дядо Младен. Бил е един от последните жители на с. Чирен, които са си дали имотите в ТКЗС.

И до ден днешен падат животни в тази пропаст, а долу е пълно с кости, разнесени от водата.

ip: 83.148.67.*

<< Предна страница <<

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 23 милисекунди, изпълнени 5 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.