Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

evtik - Темната дупка26.01.10
На 24.01.2010 г. 5-ма членове на Спелеоклуб Мездра посетихме каноьона при с.Реселец и пещера Темната дупка намираща се на това място. От вече разрушената хижа нагоре по пътека през гората, водеща към гребена на единия склон на каньона минахме покрай пещера, която нямаше означения и знаци показващи, че е открита и работено по нея. Излазохме на полянка от която се виждаше част от каньона и отсрещния му бряг. Става въпрос за склона където се намира и самаха хижа, като разделителна линия е течашата под нея река. От тази полянка наляво продължихме по горска пътека и стигнахме единия от трите входа на пещерата, който на практика е най високо разположения. На него открихме вече поизбледнели, но все още личаши номера на пещерата и района в които е разположена. От този вход са и поставените от мен снимки и там именно са снети и георграфските координати които съм поставил.

ip: 85.196.181.*

evtik - Самуилица 226.01.10
Пещерата се намира в района на каменоломната кариера над с.Кунино, по пътя за с.Реселец и Червен бряг. След подминаването на машината за трошене на камък, на около 50-100 метра от нея, в ляво от пътя е част от каньона при с.кунино. От пътя входа на пещерата се вижда на левия скат на каньона, като точно над входа е поставен метален решетъчен стълб.По пътека започваща от пътя се слиза към пещера Самуилица 1, продължава се към дъното на дола и се изкачвате по левия бряг до входа на пещерата. Възможно е да се отиде и заобикаляйки през поляните каноьона и се мине по римски път. Самата пещера се намира на левия склон на долината/посоката на гледане е от с.Кунино към с.Реселец/. В пещерата която е много по голяма от Самуилица 1, са извършвани археологически разкопки.

ip: 85.196.181.*

evtik - Самуилица 126.01.10
Пещерата се намира в района на каменоломната кариера над с.Кунино, по пътя за с.Реселец и Червен бряг. След подминаването на машината за трошене на камък, на около 50-100 метра от нея, в ляво от пътя е част от каньона при с.кунино. По пътека започваща от пътя се слиза към пещерата която е на около 100 метра от пътя. Самата пещера се намира на десния склон на долината/посоката на гледане е от с.Кунино към с.Реселец/. Самата пещера не е интересна, тъй като е голям отвор с дължина на самата пещера около 30 метра, без образувания в нея.

ip: 85.196.181.*

evtik - Гълъбарника26.01.10
Пещерата се намира в каменоломната кариера над с. Кунино по пътя за с.Реселец и Червен бряг. При подминаването на машината за трошене на камък, в дясно от пътя на около 50 метра се намира и входа на пещерата. Както се вижда и от снимката,входа е отвесен и трудно би могло да се слезне/особено пък да се излезе/ без въжета - независимо, че от дъното е израснало дърво /джанка/.

ip: 85.196.181.*

joro - нерегистриран - Божия мост24.11.08
bojiqt most
do bojiqt most se stiga po lesno za selo 4iren i e mnogo po krasivo i romantichno ot tam

ip: 85.196.181.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 0.03 секунди, изпълнени 5 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.