Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Профил на sqnkata

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

sqnkata - Типицето23.01.17
Който не уважава другите не може да е уважаван ! Да така е!!!
Нищо старо не забравено, нищо ново не научено. Ето един стар пост на Цецо пак по линия на коректността!!! ceco - Змейова дупка
20.09.10
Re: Dian Dinev
Дияне, ходил съм доста по пещери и имам значително повече пещерни снимки от теб (включително и от Змейова, но бъди спокоен - няма да ти разводнявам сапунения сериал, приоритет са ми новите или малко познати дупки). Това, обаче, не ми дава повод да ги изсипвам на камари, както ти правиш, или да затрупвам с тях де що видя нещо различно на първа страница - това си е твой патент! Направи го и тази сутрин: бях пуснал една моя снимка от Дедова дупка, за която не си и чувал може би. Ха сети се защо една ... скоро бяха качени няколко интересни снимки от друг човек, в такива случаи почти винаги съм действал така - толерантността го изисква. А ти какво направи: 'О, не, никакви нови дупки (дрън - още 3 снимки от Змейова) - сапунката продължава, не си мислете че съм свършил, това ще се гледа сега, нищо друго!' Та, ако съдим по делата ти, Дияне (а те са най-важното, не приказките) ... доста безпардонен си станал, не зачиташ нищо друго, освен собственото си мнение и снимки!

За маниера ти да затъпкваш чужди снимки щом ги видиш на 1-ва страница стана дума и преди година, когато друг потребител се оплака, че го правиш редовно. Не се намесих тогава (мислех си, неволно е било, ще се поправиш след забележката - нищо подобно). Продължаваш си в същия дух, по-демонстративно и от преди!

А къде си видял 50 поредни мои снимки от една пещера? - и това е твой патент! Като не можем с качество, да трупаме количество поне, и в статистиките начело да сме! Добре се справяш - похвали те и Дзвера: хиляди снимки, милиони посещения - браво, браво, преизпълни плана за петилетката, работиш вече за следващата. Дерзай, щом те влече ... и успех!

Пък аз ще пробвам още веднъж с една скромна снимчица ... дали си разбрал нещо от този наш разговор ;)

ip: 178.254.249.*

sqnkata - Венеца30.12.12
Благоустрояват пещера Венеца край Гара Орешец през 2013
Видин. През пролетта на 2013 година ще започне благоустрояването на района около пещерата „Венец” край село Гара Орешец, Видин. Това съобщи за Радио “Фокус”- Видин кметът Костадин Филипов. Той обясни, че до най-красивата пещера във Видинска област ще бъдат изградени пешеходна алея и паркинг. Планира се да има и посетителски център, където ще се предлагат различни сувенири. В пещерата ще бъдат изградени осветление, безопасни стъпала и парапети. Всички дейности ще се изпълнят по трансграничен проект, който се реализира съвместно със сръбския град Майданпек. Благоустрояването трябва да приключи за няколко месеца и в началото на лятото пещерата да е отворена за посещения. Общо 3 200 000 лева ще бъдат инвестирани през 2013 година в благоустройствени дейности в село Гара Орешец и раона, каза Костадин Филипов. Той уточни, че предстои подмяна на водоснабдителната система. Училищната сграда ще бъде санирана и ще бъде сменена дограмата. Нова дограма ще бъде монтирана и на сградата на детската градина. Улица “Всил Левски”, на която са направени нова водопреносна система и канализация, ще бъде асфалтирана. Подобрения ще се направят и на сградата на кметството.
Стефка ПАВЛОВА
Информацията е от сайта на агенция фокус.

ip: 178.254.224.*

sqnkata - Белимелска пещера16.07.12
Що за въпрос?
Как така коя от всичките три пещери е? Тук където си пуснал коментара това е подстраницата на Белимелската пещера то си пише,която се намира в Петров дол.Иначе мечата си е меча,лисичата лисича,а пърнашка дупка незнам на коя казваш,от теб чувам за такова име.Незнам какъв е смисъла на въпроса ти,и какво цели той.Успех

ip: 212.5.131.*

sqnkata - Леденика29.05.12
ДО ТЕРА И МОДЕРАТОР!!!
TERA не те познавам и много се извинявам,но така като разгледа сайта не видя ли че си има място за коментари,има си място и за описание на пещери.Ти си давала по 5 пъти и описания и коментари,живо чудо!Ако на ден така правеха по 10-тина човека сайта незнам на какво щеше да заприлича.Нека някой модератор поне ги премести коментарите кадето им е мястото.Апелирам защото ако всеки си трае и заравя томахавките обърканата/така да я наречем/информация в сайта се натрупва.

ip: 178.254.239.*

sqnkata - Руйковата пещера27.05.12
За името
Да така е,като се отвори инфото за пещерата името Шарената скала е упоменато,но то е видно само за регистрирани и гарантирани потребители на сайта.Жалко е че в пещерата са ставали такива брутални актове.

ip: 178.254.239.*

sqnkata - Разбитица19.05.12
Разминаването
Точно така,но тук пещерата е записана с първо име като Разбитица и много хора се бъркат тук,а след това като се разгърне инфото за пещерата и /който има пълен достъп в сайта/ вижда полето Други имена:"Белопръстенка", "Мара Денчева".

ip: 178.254.239.*

sqnkata - Светлата дупка04.05.11
До Ivan57
Приятел нещо се бъркаш това си е баш Светлата дупка,а Марина дупка си е Марина дупка тя се намира в местността Картал Су (Боаза).Входовете си приличат много със Светлата дупка явно от това се и заблуждаваш.

ip: 178.254.232.*

sqnkata - Джоганица25.02.11
До Петър за Сухата
Сухата дупка фигурира в сайта със заглавно има "Кеседжийца",№0284,но ти понеже не си се регистрирал(а трябва и права) не можеш да го видиш това в профила на пещерата.

ip: 178.254.232.*

sqnkata - Дупката03.02.11
РАЗКОПАНА ОТ ИМАНЯРИ !!!!
Иманяри са разкопали пода на "Сухата пещера" (Дупчето) край Ракитово
Повече инфо от Агенция Фокус http://www.focus-news.net/?id=n1488394

ip: 89.215.252.*

sqnkata - Джоганица26.01.11
Интересно
Аз пък знам за пещера на име "Бучилото" която се намира в землището на с.Мелница,но пък нея е няма в сайта,някой знае ли нещо за нея? а за Джоганица може и да има разминаване в имената има много такива пещери които местните си ги знаят по друг начин а не с тея имена от сайта.Най вече по селата като питаш за пещера ако не е толко известна с име ще ти отговорят:Има една там, Дупката и викаме :)(или Пропадналото) ама тая дупка си има номер и име,а те си я знаят като дупката.Който знае нещо за тази пещера Бучилото нека пише,намира се някаде до м.Борсушка яма отвъд реката.

ip: 89.215.252.*

sqnkata - Джоганица26.01.11
Не Бързайте!
Значи не бързайте толко с премахването защото вие местните твърдите че сте сигурни че такава пещера няма,но може да се окаже че има а вие да не знаете за нея сега може би ще ме опроваргае някой ще рече (нема пещера каде да не я знам в Мелница) :)До колкото съм запознат пещерата е пропастна пак повтарям пропастна и е само -11м, с течение на годините може да се е самозагубила смисъл зарината,затисната.Може и нейният враг човекът да е спомогнал за несъществуването и като копане,гърмене с взрив от иманяри да кажем.Та от цялата история никой не може 100% да твърди че няма такава пещера.Човек на име Кунчо Кунев от "Кабиле" Ямбол през 1968г. е картирал именно тази пещера по повода на логиката значи има такава пещера.Но според мен пак казвам това е само една -11м. пропаст,колкото един кладенец може всичко да е станало,може и още да си е скътана някаде из къра на село Мелница.
Може би някой пещерняк от този край знае най-добре!

Успех,Иван

ip: 89.215.252.*

sqnkata - Ботуша17.12.10
Danailspeleo
Ясно видях част от застрашпените пещери от изброените вандалщини ще имам на предвид

ip: 89.215.252.*

sqnkata - Мазник11.12.10
До Дзвер
Нека не спорим снимките са копирани защото са с по ниско качество влез в сайта на Хеликтит и ще видиш същите снимки.И между другото автор на тези снимки е Стойчо Тошкин от Стакевци,поне така пише в сайта им.Ще ги преместиш и всичко е ок.Успех

ip: 89.215.252.*

sqnkata - Мазник10.12.10
Copy Past? Защо?
Гледам че снимките си ги копирал от сайта на хеликтит поне можеше да напишеш кой е автора на тех и от каде си ги копнал може някой да му нее приятно да му се копират снимките без съдържанието по тях.Да беше питал Константин Стоичков ако той ги е качвал да ти ги даде в цял си хубав вид а не така вече с слаба графика копирани.

ip: 89.215.252.*

sqnkata - Мазник10.12.10
Пояснение
Нека премахне и двете снимки те и двете са от пещера Малък Мазник

ip: 89.215.252.*

>> Следваща страница коментари и разкази >>

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 6 милисекунди, изпълнени 6 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.