Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Dian Dinev - Змейова дупка20.09.10
Не затлачвайте сайта с такива "сапунени сериали"!
Какво ти пречат моите снимки? Имаш права пълни, така че като нещо не ти харесва го чисти. И без това има доста глупости, най вече написани. Винаги като разглеждам сайта пускам по нещо и не мисля, че е лошо. Пиши ми на пощата, знаеш я, щото така и ти влизаш в групата на "ударниците".

ip: 95.42.158.*

Dian Dinev - Мачанов трап22.02.10
Покрай часовника
След залата с каменния водопад, в дясно от него започва възходяща кална галерия, от която се излиза на река, разклоняваща се по-нататък на две. Ръкавите вият и се стесняват, като се налага да се лази във водата, в случая доста обилно. Левия ръкав, или по-скоро той се пада направо, в случая завърши с наводнена галерия /виждаше се образувание като език, потопен във водата и препречваше галерията/. Десният също се стеснява, силно вие наляво и надясно и води до срутище кално, но сухо. Или по скоро блокаж. След провиране през две-три скали се стига до тесняк, след който се вижда, че галерията се разширява, суха е и е над реката. До там стигнахме, защото бяхме премръзнали. Спомням си, че съм гледал карта и там някъде трябваше да има голяма зала. Това ли е мястото?
Още в началото на пещерата, където е прага се отклонява галерия в дясно горе. Тя върви хоризонтално и стеснява. На същата карта май галерията беше глуха. След тесняка и след още толкова лазене се стига до отвес или по-скоро се излиза високо над зала, пода на която е наводнен. Чува се течаща или падаща вода. Това връзка с някой от долните етажи ли е?
Та часовника ми трябва да е някъде по тия тесни галерии след водопада.

ip: 95.42.158.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 25 милисекунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.