Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Сергрй Генчев- нерег - нерегистриран - Ягодинска пещера05.08.11
Дяволското гърло
Пещерата "Дяволско гърло" е обезопасена, добре осветена и може да се посещава и от деца.

ip: 93.123.109.*

Сергей Генчев - нерегистриран - Ягодинска пещера26.05.11
За пореден път се оказа че само единствен сте вие посетител от България,посетил Ягодинска пещера който не му е бил даден билет.Сега ще ви задам няколко въпроса на които ще ви помоля да отговорите правилно.
В деня на 13.05.2011г. вие сте посетили пещерата.В колко часа влязохте в пещерата?Колко човека беше групата с която влязохте?Кой екскурзовод ви води в пещерата?Кой ви таксува и не ви даде билет?
Искам да ви информирам че, персонала на Ягодинска пещера е от 7 души.Като всеки един от тях носи информационна табела на гардите си (бадж) на която е исписано организацията която стопанисва обекта,името на екскурзовода и неговата снимка.
Чакам отговор за да разбера на въпросния ден дали сте вие били на пещерата.

ip: 93.123.109.*

Красен-Варна - нерегистриран - Ягодинска пещера24.05.11
Ягодинска пещера
Няколкократно нашата група от 21 човека сме посещавали тази уникална пещера! Винаги сме получавали билети, както на туристическия маршрут, така и на Пещерното жилище.Нашето мнение е, че на тази пещера се водят най-хубавите беседи и е най- добре организираната в България. Благодарим на целия екип на пещерата за научната информация и нека продължава в същия дух!

ip: 93.123.109.*

ТД"Родопея" - нерегистриран - Ягодинска пещера11.05.11
отговор на г-н Тодор
Отговор на Г-н Тодор
Не знаем от къде ползвате информация, но говорите пълни глупости!За вход на пещерата всеки получава билет.За приходите и разходите се води счетоводна дейност. Всяка година се провежда отчетно събрание на дружеството с обява в държавен вестник, на което се дава подробен отчет на дейността на сдружението. Годишно се изпраща в Министерство на Правосъдието, БТС и НАП подробен ДОКЛАД и ФИНАНСОВ отчет за извършената дейност. Същите органи извършват и внезапни проверки. Така, че не си мислете, че няма кой да ни контролира. Да не би да е случаен факта, че отскоро ни предоставиха за стопанисване и пещерата "Дяволско гърло" ТД"Родопея" се е доказало и продължава да се доказва като добър и отговорен стопанин. А що се отнася за сергиите , сте прав.

ip: 93.123.109.*

Сергей Генчев - нерегистриран - Ягодинска пещера26.02.11
Съгласен съм с това,че бяха изградени стълбищата и парапети ,но със средства дарени от Английското посолство в размер на 100 000лв.а приходите от входна такса наистина са отишли в някои общинарски джобове от гр. Девин.А що се отнася за осветлението на Дяволско гърло съм го изработил аз преди 23год. Миналата година ,когато ТД"Родопея"прие пещерата за временно стопанисване осветлението беше в окаяно състояние,за което имам снимков материал,като имаше оголени кабели без кабелни кутии,а по тях протича 220 волта ,а там минават хора и може да се случи най-страшното.Сегашното осветление,изработено миналата година от ТД:Родопея"е по европейски стандарт и това е осъществено от приходите от билети за 2010 год. на Дяволско гърло.

ip: 93.123.109.*

Сергей Генчев - нерегистриран - Ягодинска пещера24.02.11
Г-н Дзвер,искам да ми опишете всички дейности, които са извършени в пещерата Дяволско гърло с цел нейното благоустрояване в периода 2002-2007год.като за целта са използувани средства от приход-входна такса Дяволско гърло.Питам ви защото аз съм обстойно запознат с извършеното в тази пещера от 1979 до 2011г.;):)

С поздрав Сергей

ip: 93.123.109.*

Сергей Генчев - нерегистриран - Ягодинска пещера16.02.11
Драги посетители и любители на природата, искаме да ви дадем малко светлина за стопанисването на пещерите, че дяволското гърло не е била затваряна през 2010г. дори и за един ден, а беше предоставена за временно стопанисване на ТД "Родопея" - с. Ягодина, което стопанисва и Ягодинска пещера. Средствата, които се сабират от такса вход, моментално бяха вложени в обекта за осветление, като ви оверявам, че в порядъка на 12-те години стопанисвана от община Девин не е вловен нито един лев. Средствата сабирани от входна такса от община Девин са били влагани за издръжка на общинска дейност, но не и за развитие на туризма. Много моля тези които посещават двата обекта и не им се дават билети за вход, да реагират моментално. Има книга за мнения и препоръки за да бъде фиксирано веднага нарушението. Пещерите са изключително държавна собственост и са отдадени за стопанисване на БТС, който води социален туризъм в цялата страна,а от там БТС ги отдава на туристически дружества, техни членове. Следното което трябва да се знае за стопанисването на тези обекти, че държавата не подпомага с нито един лев, а издръжката изцяло е от входните такси. ТД "Родопея" всяка година дава документален отчет на министерство на правосъдието за приходи и разходи. Излишните средства, които се реализират като печалба се влагат за изграждане на туристически маршрути и тяхната подръжка, изграждат се чешми, субсидират се празниците на двете села и още много други неща свързани с туризма.

ip: 93.123.109.*

skichi - нерегистриран - Партизанска дупка13.07.09
DA
to4no miasto molia?0878804314

ip: 93.123.109.*

skichi - нерегистриран - Еминова дупка13.07.09
za pe6terata
triabva mi to4no kade se namira niakoi ako znae da mi pi6e ili da mi zvanne 0878804314.

ip: 93.123.109.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 0.03 секунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.