Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

П. Пенков - нерегистриран - Ухловица31.07.09
Посетете я непременно!
Посетих Ухловица през юли, когато езерата бяха пресъхнали, но това не ми попречи да я поставя под No 1 в личната си класация за най-красива пещера в България. Широко рекламираната Магура, въпреки своите уникални прелести, определено отстъпва на Ухловица. Ако маршрутът ви минава между баирите южно от Смолян, въобще не се двоумете дали да посетите пещерата или не.
Дори най-големите скептици ще си изплезят езиците от удивление и възхита в края на осветения маршрут - калцитния "водопад" просто ще ви вземе дъха с ослепителната си белота и милионите отблясъци. Ходил съм в доста пещери, но такова величествено чудо не бях виждал.
В тази пещера все още позволяват да се снима. Осветлението е много добро, а гидът е едно симпатично момиче, което търпеливо изчаква всички и отговори на много от въпросите ми, които със сигурност много малко посетители задават.

Съвсем наблизо е и Ягодинската пещера, но не я посещавайте още същия ден. Тя също е много красива и няма да е честно към самите вас да се пресищате с толкова голяма порция красота само за един ден.

ip: 91.134.54.*

аз - нерегистриран - Магура18.05.09
да, наистина има проблеми тази пещера. ако не бях минала през касата можеше и да вляза без такса(билет). малко е занемарено отвън, но вътре е много красиво :)

ip: 91.134.54.*

аз - нерегистриран - Магура18.05.09
абе къде е това в пещерата???

ip: 91.134.54.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 25 милисекунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.