Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Т.Янева - нерегистриран - Магура22.08.11
магурата
Посетихме пещерата на 19.08.2011г със семейството ми.За пещерата няма да коментирам - прекрасна е , но ...Преди да отидеш до нея:
мотел няма-всичко е запуснато, мръсно, за WC няма да коментирам -ужасни са, стълбите към пещерата са разклатени-внимавайте да не паднете, а пред касата на входа на пещерата е мръсно, има само 2-3 пейки /другите са към кафето-трябва да купиш нещо за да ги ползваш/. Относно организацията при влизане - бяхме група от над 120 човека, вкл. 2 автобуса с пенсионери.Още на входната врата се започна - 2-3 от бабите имаха клаустрофобия - запънаха се и ..., както и да е, техния екскурзовод ги успя да ги прикроти и обиколката започна, но групата се раздели на 3 / една част компактна, втора от пенсионерите които не ги бе страх но след 15мин се умориха , и трета от тези със страх от пещерите / Екскурзоводът тичаше ту напред ту назад , на едни каже нещо на други не, част от хората вървят напред , другите изостават с над 150м назад ,един се оплаква , друг пъшка при акустиката в пещерата сте наясно какво се случва - въобще пълно разочарование на фона на това , че само пред 4-5 часа бяхме посетили и Леденика при коренно различна организация. След много спиране и изчакване и след 1час и 20 мин в последната част на пещерата останаха около 30-40 човека може би истински заинтересуваните, другите директно излязоха. Такова нещо не ми се бе случвало, при положение , че сме посетили почти всички по-известни и достъпни за туристи пещери в България.Явно за община Белоградчик сме ходещи левчета, а че сме разочаровани - е това си е за нас.

ip: 89.252.216.*

Т.Янева - нерегистриран - Деветашката пещера22.08.11
деветашката пещера
Посетихме пещерата със семейството ми на 17.08.2011г и сме очаровани от нея . Тя наистина е природно чудо, но ....за съжаление човешката намеса според мен само й вреди - сега входа й е почти сметище , сградата в началото е воняща тоалетна.Не мога да си обясня защо за една от най-посещаваните пещери не се полагат никакви грижи по почистването и опазването й.Дано с направата на мост над р. Осъм,тези проблеми бъдат решени и община Плевен разбере с какво съкровище разполага.

ip: 89.252.216.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 0.03 секунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.