Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Венелин Борисов - нерегистриран - Ягодинска пещера30.10.13
Към г-н Сергей Генчев
Уважаеми Господин Генчев,
Защо се правите на ущипана ученичка?
1.Никой не Ви говори и не коментира дали се плаща или не за паркинг. А за това, че се събира такса паркинг не на мястото за паркиране пред пещерата или по-нагоре, а далеч преди самия паркинг, на самия път. Дори погледнато от Закона за движението по пътищата, там трябва да е забранено паркирането, защото пътя е тесен и е невъзможно разминаване на две МПС-та при паркирало трето!
2. Относно фотографирането. Предполагам, че само в Ягодинската пещера има плесени и мухъли, които са застрашени от светлината на светкавиците. А колкото до "заплеснатите" фотографи и тези които нарушават обектите в пещерата, управителите на другите ТД стопанисващи пещерите, са решили проблема. Направени са сравнително стабилни заграждения, от които е ясно за всеки средно интелигентен посетител, че те не трябва да се преминават. А при Вас какво е? Няколко колчета с въже, която е вече заринато в калта. И искам да застанете зад думите си казани ми лично от Вас: "Поканихме фотографи, с хубава техника и осветление, и те направиха снимки, които издадохме на диск, които можете да си закупите за 2.50 . И да ви разреша, няма да можете да направите по-хубави снимки от тях." Това е ПЪЛНА ИЗМАМА! И то от Вас г-н Генчев! Снимките сте ги правили Вие или някои от екипа Ви и то с калпави "сапунерки"! Дори не сте си направили труда надпишете диска или сложите някаква снимка. Иначе добре сте презентирали хижа ТЕШЕЛ и къща за гости СНЕЖАНА! Всичко е въпрос на организация. А при вас такава има само във финансово отношение.
3. Вярно е, че пещерите не са място за посещение по всяко време, но да пуснете 140 посетители... И нашата група не беше малка, и затова почти нищо не видяхме. Просто я "пропътувахме". За това говорят и цените на билетите Ви. Не съм посещавал друга пещера с по-скъпи билети.

Затова, нямам никакво намерение за влизам повече в словесни двубои с Вас, но нямате си и представа каква е реакцията на колегите Ви по другите пещери, само като спомена името Ви.

Дерзайте Господин Генчев!

ip: 85.130.30.*

Венелин Борисов - нерегистриран - Съева дупка01.10.13
КРАСОТА!!!
На 29.09.2013г. пътьом решихме да се отбием в пещера Съева дупка. Имайки предвид, че лятото ходихме в Дяволското гърло, Ягодинската пещера и пещера Снежанка, любопитството ни надделя и отбихме от главния път.
Още докато си купувахме билети, бяхме въведени в разкази за пещерата от жената на касата. Групата, която се сформира бе около 20 човека. Екскурзовода ни посрещна на входа и още преди да сме влезли, започна с създаването на пещерата и нейните откриватели. В самата пещера ни бе показана всяка зала, всяко образувание. Много подробни описания и внимателно изслушване на нашите въпроси и многословни и подробни отговори. Разглеждахме пещерата около 35-40 мин. Искам да изкажа своите, а и на моето семейство благодарности на екскурзовода, за прекрасната беседа.

Не искам да изпадам в излишни спорове, но прословутата Ягодинска пещера не може да се сравнява по красота с пещера Съева дупка. А колкото до организаторите от Родопея - те са на светлинни години назад и в страни с прямо колегите ли от Съева дупка.

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

ip: 85.130.30.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 24 милисекунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.