Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

niki - нерегистриран - Мишин камик17.11.07
niki ot prevala
evala che ima hora kato vas da pokajat edna ot krasotite na nachia krai,mersi mnogo.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Егюптен дупка27.01.06
Егюптен дупка
Напишете ги г-н Марков. Легендите са нещо много интересно. За другото. БФС е институция с многогодишни традиции. В главната картотека и архива са събрани всички данни за изследването на района. Там са работили и продължават да работят геолози които се опувават на научни факти а не на легенди. Не е мястото тук да ви обеснявам невъзможноста на вашето твърдение за изворите в Гърция. Гръцките ми приятели спелеолози също са геолози. Разберете и на мен ми се иска да влезнем в голямата пещера на Славянка но за сега е само желание. Единствената пещера с Течаща вода във по-високата част на планината е Комарница в Билянов дол. Всички други пещери завършват с непреодолими стеснения и глинени тапи. Смея да твърдя че притежавам почти цялата научна информация за планината и ще ми е много интересно да разбера кои са тези самоотвержени учени спелеолози преминали тесняка на дъното на Егюптен и оцветили водите вътре. Какво са използвали за оцветяване?????? С радост очаквам вашият отговор.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Гарванската пещера25.01.06
"Гарванската пещера"
И аз бях изумен, че има недокументирана пещера на Чепън а те се оказаха всъщност 3. Аз и още двама от наще и направихме картата. Името и го дадохме поради факта, че имаше гнездо на гарван наблизо. Аз 3 месеца съм служил в поделението в града но колкото и да съм разпитвал за никаква пещера никой не ми каза. Само за дупката при светилището на върха но тя е малка и незначителна. В района над с.Летница има една 50 метрова пропаст а близо до Мало маловския манастир има още една малка пещера на северния склон на масива. Интересно ми е истинското име на пещерта на Чепън която се вижда дори от града, както и информация за други пещери на Чепън, Три уши и околните на Драгоман баири. Имел за контакти danailspeleo@abv.bg

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Егюптен дупка20.12.05
"Егюптен дупка"
Хубава легенда но другото няма нищо общо с действителността. Пещерата завършва със стеснение перспективно за работа- духа. От някалко години изследваме този район и от наща и от гръцката страна и смея да твърдя, че тази история с водата и извора е пълна глупост с извинение.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Белите езера07.12.05
СО2 в тази пещера
Аз лицно съм попадал на СО2 в тази пещера най-често есенно време но се е случвало и на пролет. Така, че пробвайте през лятото.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Ръжишката пещера11.10.05
7-8 метра в ляво?
Става въпрос за 7-8 метра вляво в краят на пещерата, там горе в блокажа. А когато се поосвободя ще ти драсна на имейла нещо интересно за Духлата.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Чичовци10.09.05
Глупости.
Моите увяжения и извинения ама това са глупости и абсурдни твърдения. Първо това не са залегнали в правилника за ползване на картотеката неща. Това за секретаря на клуба е желание на група ЛУНАТИЦИ И СОЦ ПОДРЪЖНИЦИ (ДА НЕ ИМ Е ЧЕСТЕТ ПРАЗНИКА)ДА СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ. Четете внимателно правилника.Това никога няма да стане и да се приеме. Мисля, че не е добре в този прекрасен сайт да се тиражират неверни слухове пуснати от завистливи и злонамерени господа, които в безсилието си са готови да плетат всякяви интриги по адрес на БФС.Не е по адреса на пишещите преди мен. Проблемите са на много по високо ниво и вие го знаете добре. НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ, РАЗБЕРЕТЕ НИКОЙ НЯМА ПОЛЗА ОТ ТАКИВА НАСТРОЙКИ И СЛУХОВЕ ЧУТИ НА ДЪРВЕНОТО В СРЯДА ДА РЕЧЕМ. Мисл, че имам в момента по-добър и трезв поглед върху движението от вас и съм убеден, че нито това с секретарите нито това с хонорарите няма да се случи и, че всичко това звучи адски несериозно. С уважение към пишещите в този сайт. Константин Стоичков ПК "Хеликтит" София.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Чичовци09.09.05
За БФС.
Има само една федерацея и една картотека. Това всички го знаят. Царе сме да правим по две организации паралелно. Няма да споменавам СИНОДИТЕ. Така казано обяснете ми кои са привилигированите клубове, кои клубове действат и се опитват да правят нещо и кои само лаят. Няма да споменавам имена но един от няй масовите и дейни клебове на времето в момента не могат да излъчат повече от 4-5 представители за която и да е експедиция а в останалото време се пие на Дървеното и се говори за топлоизолация. Не се обиждайте но това е горчивата истина. А за базата данни не слагайте всички под общ знаменател. Голяма част от хората не удобряват начина на действие на някои господа но за противодействие си има пътища а не безкрайно и безпочвено критикуване. С непредаването на карти в ГКПБ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПОСТИГНЕ. Правилниците които са в момента и , които противоречат с закона за авторското право ще бъдат скоро променени и тогава нещата ще си дойдат на мястото. Но не съм сигурен тогава дали някои от ВИДНИТЕ НИ СПЕЛЕОЛОЗИ пак няма да РЕВНАТ, ЧЕ НЕ ИМ Е ПЛЕТЕНО ЗА ТРУДА ОТ ФЕДЕРАЦИЯТА. Няма угодия и докато едните си крият картите или в най-добрия случай ги публикуват тук (споменах, че освем картата трябва да се прилагат и описания, таблици, фишове и снимки, което е рядкост)другите ще прекартират до припадък. Ще видите съвсем скоро по колко карти има дадена пещера от Бански суходол да речем.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Чичовци08.09.05
Карти.
Не е много коректно така да се говори по адрес на БФС. Все пак това е нашата федерациа а не тяхната. Другото важно е, че клубовете сами трябва да следят дали тяхните карти са в ГКПБ. В правилника е залегнало, че тези пещери на които липсват карти се прекартират и предават където им е мястото а това място съгласете се е ГКПБ. Другото с което не съм съгласен е съществуването на папки с карта и нищо друго. Това е много често явление но тази карта без допълнителната и задължителна информация за дадената пещера е също порочна практика така че помислете и върху този въпрос.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков - нерегистриран - Новата дупка06.09.05
Новата дупка
Къде точно се намира тази пещера? Пратете описание. Бях само чувал за нея.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Чичовци06.09.05
Чичовци.
Най-сетне доживях и аз да видя картата на тази пещера в която съм влизал над 10 пъти. Едно уточнение. Горепоместената карта я няма в ГКПБ, както и още доста БОСНЕШКИ пещери.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Дупката за грешни люде26.08.05
Дупката за грешни люде.
Димитър Дишовски.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Камико26.08.05
Камико.
Димитър Дишовски.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Скока26.08.05
Скока
Димитър Дишовски.

ip: 85.11.151.*

К. Стоичков. - нерегистриран - Градо25.08.05
Градо.
Димитър Дишовски.

ip: 85.11.151.*

>> Следваща страница коментари и разкази >>

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 0.03 секунди, изпълнени 5 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.