Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Светлин Маринов - нерегистриран - Пепелянката20.05.05
Пепелянката - очакваното разочарование

Пепелянката е пещера със история, която навярно трудно би отвела пещерняк там, най-малкото в очакване на красиви форми и онзи неповторим уют, който създава една запазена пещера.
Дългите истории за буквалното и унищожаване до голяма степен крият огромна истина. Казват, че на отсрещния бряг на реката веднъж имало някакъв лагер. Битуващите в него, навярно от скука, тръгнали по склона в търсене на дупката, която се вижда чудесно от долината. Влизайки вътре, навярно от скука, разрушили почти всяко образувание, което намерили и изнесли с лопати останките на светло, за да изберат най-хубавите. Разбирасе, от една такава история може да те заболи сърцето, и да те боли така дълго време. И други истории има, за деца, които са влезели и още, и още... истории.
Навярно факта, че не бях чул нито една от тях, когато влязох за пръв път в Пепелянка спомогна за запазването у мен на онази тръпка и радост, когато виждаш нещо за пръв път. Още повече, че това бе и първата ми пещера ИЗОБЩО.
И каква бе изненадата, когато след прибирането ми вкъщи вечерта научих, че Пепелянка е разрушена пещера - не всичко, което бях видял там беше унищожено. В интерес на истината, на пръв поглед историите са напълно оправдани - но се оказва, че, ако човек потърси други варианти се открива друг малък свят, почти запазен и красив!
На снимките, които съм споделил, можете да видите кадри както от вандализма, така и от красотата в Пепелянка.

Светлин Маринов, 2005

ip: 82.199.193.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 24 милисекунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.