Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Мария Стоева - нерегистриран - Троана14.10.08
Троана
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=34095
Снимки от вън и от Вътре. Прекрасна пещера, разкошна , съжалявам , че нямах повече време ... JPS координатите не са точни , и добре , че е така ... Табелата за опазни газове я няма вече ... но пещерата си е същата ... Красен Хинов от Дервент има координати на Саши Гунешки ...
И благодаря на този , който е написал ИЗХОД над квадратния отвор за навън, спести ми много време... И Внимавайте !!! Не чупете нищо ....

ip: 80.95.19.*

Мария Стоева - нерегистриран - Арбанашката пещера14.10.08
Арбанашката..
Препоръчвам влизане с допълнителни протектори за коленете и лактите в сухо време.
За слаби, гъвкави колеги. И опитен навигатор за тесняците.
Началото на пещерата е кръгъл тунел - висок като за патешко ходене. В дясно след края на тунела - се намира тесняка с продължението. Но ако се подмине... пещерата се разширява продъжава още малко разклонява се и свършва.
Тесняка към продължението на пещерата се намира покрай едно кално свлачище, близо до края на кръглия тунел в дясно - като се влиза , нисък отвор + продълговата кална локва е входът към продължението... следват тесняци , излизащи към голяма зала с едри камъни , на един от коити има много скелети на прилепи. Следва движение през нагъната цепнатина с рекичка долу, като на места движението е на 3 - 4 - 6 м. над водата с крака и ръце опряни в двете стени на цепнатината. Следва разширяване и кален хълм за изкачване , в края на правата има завой с уютно местенце като бар, и едри парчета финна червена глина като парчета от буци сирене - (страхотна за керамика между другото - бях изнесла около половин килограм натъпкана в ботуша ... :) ) След завоя вече се върви съвсем близо до водата и се стига до кален насип, след който не съм виждала какво има , защото трябваше да изкарвам навън намокрил се почти изпаднал в хипотермия член на групата. Чувала съм , за огромна зала, но ?? не мога да твърдя 100% .
Замервахме дължината и картирахме .. с Красен Хинов
Клуб Дервент В.Т. около 2001-2година. Евгени Коев и Сашо Гунешки се грижеха за посрещането при палатките след края на проникването.

ip: 80.95.19.*

Мария Стоева - нерегистриран - Арбанашката пещера14.10.08
Арбанашката..
Препоръчвам влизане с допълнителни протектори за коленете и лактите в сухо време.
За слаби, гъвкави колеги.

ip: 80.95.19.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 0.03 секунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.