Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

may - Елата01.06.06
Място за спане до Елата
Пещерата е супер.Чиста е и откъм кал и откъм вандалски надписи. Може би всяка година ходим там по веднъж. Дори и детето го пуснахме вътре като беше на 6 год.
На венеца отдясно на входа има удобна ниша за спане. Ниска е, но спокойно се събират 5-6 човека. Дори и при мокро време има почти сухи дърва за огън. Това са разни изсъхнали стволове които още си стоят изправени по дърветата. Палели сме огън без проблем и на дъжд. Като се запали пред нишата вътре става доста приятно. Равно е и удобно за спане.
За вода трябва да се разчита на потоците в подножието на хълма. Като е валяло обаче са кални и трабва да се вади вода от пещерата. Иначе стават за пиене.
Ще се опитам да пратя снимки.:)

ip: 213.240.225.*

prilep1 - Еменска пещера27.05.06
Няколко реда за Еменската пещера
Това което видях от Еменската пещера е наличието на пълно безхаберие и разруха. Някой се е опитвал да строи мандра и е оставил грозни тухлени и бетонни стени. Видях също останки от асанс1ор,с който военните от горното изоставено вече поделение са се спускали в пещерата.
Иначе първите зали са високи и просторни.Колониите от прилепи са многочислени. Образувания като сталактити и сталагмити няма.Според разказът на едно местно момче може би фиксираните в сайта 3113 м. дължина са повече, защото към края пещерата се стеснява дотолкова ,че човек не може да се провре ,но е било пуснато куче което е излязло от някъде и се е прибрало в селото,което означава, че има изход,но явно на този етап никой не го знае къде е . Ето едно предизвикателство за запалени пещерняци. /Аз не съм такъв.Просто съм любител на уникални природни забележителности/.

ip: 213.240.225.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 0.03 секунди, изпълнени 4 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.