Caves :: Пещерите в България :: Истории и коментари

Търсене:

ВХОД | Регистрация | Начало | Карта на България с пещерните райони | Галерия | Карти | Форум

Коментари, разкази, истории, допълнителна информация

Светлозар Стоянов - нерегистриран - Кирковата дупка19.02.09
Киркова дупка и извора на нимфите
Самата дупка отвора е тесен и слизането наподобява като в кладенец, одгоре при входа има малка купчина с пясък който говори че самата дупка е била засипана. Аз когато влезнах тя беше затрупана но прехода вътре е около 20 метра първо отвесно и хоризонтално. Месните хора казват че там е бил хванат Теодор Комнин от Цар Иван Асен 2 заедно със семейството си, когато е била и самата битка 1230 г. март месец.А за самата дупка казват че преди да бъде засипана можело да се излезе чак до Асенова крепост до с. Клокотница на която проверих че има точно върху калето 5 пласта бетон уж за да строят паметник на Георги Димитров. До самата дупка от другия край на хълма има кариера и предимно е опасно тъй като исползват взривове.И наистина до дупката си заслужава човек да отиде и да не подмине и самия извор на Нимфите. Разполужението на извора наподобява амфитеатър. Самия извор има идва от една напукана скала която е обработена под формата на свод и има изчукани по неч имена на работниците направили свода. От извора има изчукани канали които доставят вода до две басеинчета които се е слизало по стъпала.

ip: 212.122.167.*

неизвестен - нерегистриран - Магура09.07.07
охрана
Пещерата изобщо не е охранявана. Всеки може да влезе както си иска и да прави вътре каквото си иска, стига да си плати билетчето. А ако не иска да плати може да влезе от към изхода. Трудно може да се дочака водач. Ако имате късмет ще влезете с туристическа група. Ако сте се снабдили с карта от интернет можете да влезете и сами. Уникалните скални рисунки скоро няма да съществуват, защото всеки може безнаказано да драска с каквото си поиска върху и до тях. Ако си вземете подходящ интрумент можете да си отнесете за спомен и някой друг сталактит или сталакмит, а защо не и уникалин сталактон.

ip: 212.122.167.*

гонзалес - нерегистриран - Еменска пещера05.07.07
Еменската пещера през лятото
бях в Еменската пещера през м. юни тази година. Аз съм любител на природата не професионален пещерняк. Мисля че за мен това което видях беше отчайващо. Останки от бетонни плочи и стълби след входа и спираща дъха миризма на урина. Някак си веднага се обезсмисли влизането навътре. Може да съм пропуснал нещо но тази гледка щеше да се повтори и на излизане, което със сигурност щеше да развали усещането. Интересното е че преди стълбите към входа има тоалетна........................

ip: 212.122.167.*

Сайтът е в режим "Уики" и от тук нататък в него ще се напрупва информацията, която имате желание да споделите.

Време: 0.03 секунди, изпълнени 5 заявки.

Сайтът е достъпен на адрес caves.4at.info.